2024. július 22. hétfő
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A Magyar Népmese Napját ünneplik Csíkszeredában

2011. szeptember 29. 11:18, utolsó frissítés: 11:18

Szeretettel várnak mindenkit 2011. szeptember 30-án, délután 5 órától, a Nagy István Művészeti Szakközépiskola aulájába, illetve tornatermébe, a Magyar Népmese Napja alkalmából, a Csíki Anyák Egyesülete szervezésében. Benedek Elek születésnapja a Magyar Olvasástársaság kezdeményezése révén lett a Magyar Népmese Napja, amelyhez kapcsolódóan több magyarországi településen szerveznek eseményeket. Ebben az évben mi is megszevezünk saját és közösségünk gyermekei számára egy rendezvényt, amelynek célja – az eredeti szándékot kicsit tágabban értelmezve – az olvasás és általában véve a szórakozás igényes válfajainak, illetve a családi közös programoknak a népszerűsítése.


Szülők és gyermekek négy tevékenységben vehetnek részt. A programok részben párhuzamosan folynak majd, ki-ki gyermeke korának, illetve érdeklődésének megfelelően választhat.

1. Lázár Mónika nemezkiállítása. Nemezelés Lázár Mónikával és Kőrössy Erikával, közben mesét olvas Márdirosz Ágnes és Zsigmond Éva Beáta színművésznő. – nagy óvodásoknak és kisiskolásoknak. – 17 órától. Tájékozódásképpen tekintsétek meg ezt az oldalt: www.hendimedi.blogspot.com

2. Mese babáknak – textilkönyves foglalkozás, mesemondás a babák bevonásával. A kiscsoportos foglalkozást Demeter Éva muzeológus, sepsiszentgyörgyi meghívottunk vezeti. – 17 órától. Tájékozódásképpen megnézhetitek a következő oldalt: www.puhakonyv.blogspot.com

3. Kreativitást fejlesztő foglalkozás / múzeumpedagógiai foglalkozás nagyobb gyermekeknek. A tevékenységet ugyancsak Demeter Éva vezeti. – 18 órától.

4. Diavetítés minden korosztálynak – 17 órától.

A belépés díjtalan. A rendezvényt Csíkszereda Város Önkormányzata támogatja. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS