2021. október 24. vasárnapSalamon
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Eddie Murphy visszalépett az Oscar-gála vezetésétől

2011. november 10. 09:56, utolsó frissítés: 09:56

Eddie Murpy amerikai filmszínész szerdán visszalépett attól, hogy a 84. Oscar-gála házigazdája legyen.


Ezt megelőzően, kedden este a gála és Murphy legújabb filmjének producere Bret Ratner jelentette be lemondását, miután a közös alkotásuk, a Hogyan lopjunk felhőkarcolót? premierjén lekezelő megjegyzést tett a melegekre. "A próba homoszexuálisoknak való" - jelentette ki Ratner, igen tiszteletlen kifejezést használva a kisebbségre.

A producer a botrány kirobbanása nyomán kilátásba helyezte, hogy tévéműsorokat fog gyártani a melegek kigúnyolása ellen. Sajtóértesülések szerint Murphy a barátja és alkotótársa iránti szolidaritásból lépett vissza a szereptől. Arról egyelőre semmi sem került nyilvánosságra, hogy ki lép a színész helyébe a február 26-i gálán a hollywoodi Kodak Theaterben.

Murphy megbízásával az Oscar-gála vissza akart térni a sikeres eredeti formátumához, amikor egy komikus szólóban vezette le a műsort, a két színészre (James Francóra és Anne Hathawayre), vagy két komikusra (Steve Martinra és Alec Baldwinre) épülő elképzelések ugyanis a nézettségi adatok szerint kudarcot vallottak.

A gála egyúttal lehetőséget nyújtott volna Murphynek is a nagy visszatérésre. Noha 2006-ban a Dreamgirlsben nyújtott alakításáért őt magát is Oscarra jelölték, a sztár karrierjében az elmúlt években nem voltak jelentősebb sikerek azon kívül, hogy a Shrek-sorozatban a hangját adta a szamárnak. A színész a most - botránnyal kísérten - bemutatott, Ratner-rendezte filmmel és a valószínűleg januárban premierre kerülő A Thousand Words című alkotással kerül ismét a nagyközönség elé. (mti/hvg)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS