2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szilveszteri utcabál: szülinapi tortát kapott a Zanzibar Sepsiszentgyörgyön

2012. január 02. 16:42, utolsó frissítés: 16:42

2011 utolsó napján tízezer ember tombolt Sepsiszentgyörgy főterén Nicola, a Selfish Murphy és Delhusa Gjoni slágereire, majd együtt köszöntötte a 2012-es évet a Zanzibár együttessel.

A Tamási Áron Színház nagysikerű szilveszteri előadása után már jócskán megtelt a főtér, többszáz ember várta Nicola fellépését. A népszerű román énekesnő legnagyobb slágereit hozta el a sepsiszentgyörgyi közönségnek, és bemutatta hamarosan megjelenő új albumának két legújabb dalát is.

A Selfish Murphy zenekar pontban 22 órakor kezdte meg koncertjét. Teljes bedobással és virtuozitással vitték magukkal az egyre népesedő közönséget, a zenéjükben domináló ír ritmus akarva-akaratlanul táncra hívott fiatalokat és idősebbeket egyaránt. Az egyórás koncert végére igencsak felfokozódott a hangulat, így a hőmérséklet-csökkenés már senkit sem zavart. A Szabadság térre felállított SVESZ-sátrakban meleg teával, forralt borral és mindenféle ínyencségekkel szolgáltak, tehát minden adva volt, hogy jól teljen el az év utolsó egy órája. Delhusa Gjoni 40 év színpadi jelenlét után is tudott újat mutatni, az igazi buli az utolsó dalra, a Nika se perimenora keredekedett.

Éfjél előtt két perccel Antal Árpád András polgármester köszöntötte a lelkes közönséget. Óév-búcsúztató beszédében elmondta, hogy sosem gondolta volna, hogy a román hírcsatornák is azzal foglalkoznak majd, hogy Sepsiszentgyörgyön kétszer, azaz román és magyar idő szerint is üdvözlik az új évet, ez valóban azt mutatja, hogy itt van a világ közepe. „Most Bukaresttel, Kijevvel, Sofiával és Ankarával együtt lépünk az új esztendőbe, egy óra múlva pedig Budapesttel, Béccsel és Párizzsal is. Legyünk büszkék arra, hogy mi kétszer megyünk be az új évbe” – mondta Antal Árpád.Az éjféli tűzijáték után a Zanzibár zenekar csapott a húrok közé. A tízezres tömeg őrjöngve fogadta őket a színpadon, a Zanzibár ezt azzal köszönte meg, hogy slágerlistás felvételeit egymás után szolgáltatta a rajongóknak. Terecskei Rita, a zenekar énekesnője többször leszállt a színpadról, hogy rajongóinak is megadja a lehetőséget az éneklésre. Éjjel egykor pedig egyszerre számolt vissza a tömeggel, majd a magyar és a székely himnuszt is együtt énekelte velük.

A Zanzibár zenekar január 2-án ünnepli fennállásának 13. évfordulóját, a szervezők ebből az alkalomból a Diószegi pékség által készített tortával lepték meg a zenekar tagjait. Terecskei Rita könnyekig hatódva köszönte meg a kedves gesztust, és kiemelte, hogy a 12 évvel ezelőtti sepsiszentgyörgyi közönséget sem felejtette el, akkor is többezer ember előtt léptek fel itt a Szent György Napokon, és örül annak, hogy egy évtizeddel később is maradandó emlékekkel távoznak innen. (közlemény/hírszerk)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS