2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az édes élet színésznője nyomorog

2012. január 04. 10:26, utolsó frissítés: 10:26

Súlyos anyagi gondokkal küzd és a közelmúltban az otthonát is elveszítette Az édes élet (La Dolce Vita) című 1960-as filmklasszikus főszereplőnője, Anita Ekberg, aki most a film néhai rendezőjének, Federico Fellininek az alapítványához fordult segítségért.

A La Stampa című olasz lap szerint a 80 esztendős színésznő, akit a film emblematikus jelenete, a Marcello Mastroiannival közös Trevi-kútbeli fürdőzés tett igazán híressé, jelenleg egy Róma melletti idősek otthonában él, miután a háza leégett egy betörés során.A svéd származású Ekberg combcsonttörés miatt tolószékbe kényszerült, és napjainak nagy részét magányosan, memoárjának írásával tölti. "Nem elegáns dolog ilyet mondani, de legnagyobb problémája a pénzhiány" - árulta el Massimo Morais, a bíróság által kirendelt ügyintéző, aki a színésznő nevében kért anyagi segítséget az 1993-ban elhunyt Federico Fellini alapítványától.
Mint hozzátette, az alapítvány egyelőre nem válaszolt, de bízik az emberek együttérzésében. Az egykori svéd szépségkirálynő és 1950-es évekbeli pin-up modell (címlaplány) olyan sztárok mellett kezdte meg hollywoodi pályafutását, mint Dean Martin, Jerry Lewis és John Wayne.

A leghíresebb szerepe kétségkívül Az édes élet című, 1960-as kultuszfilmben alakított Sylvia karaktere volt. 1956-ban hozzáment Anthony Steel brit színészhez, akivel 1959-ig volt együtt; a szintén színész amerikai Rik Van Nutterrel pedig 1963 és 1975 között élt házasságban. Ekbergnek nincsenek gyermekei. (mti/hvg)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS