2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csökkenteni akarják a Colosseumba látogatók számát

2012. január 05. 10:27, utolsó frissítés: 10:27

Korlátozni akarja az olasz műemlékvédelmi hatóság a Colosseum látogatóinak számát. Azt szeretnék, hogy egyszerre legfeljebb 6 ezren tartózkodhassanak a világhírű ókori amfiteátrumban. A korlátozást a tervek szerint húsvétkor vezetik be.

Január elsején, amikor a belépés ingyenes volt, öt óra alatt több mint 9 ezren keresték fel a Colosseumot. Nyáron, amikor hosszabb a nyitva tartás, naponta 24 ezren is ellátogatnak a Róma jelképének számító épületegyüttesbe. A Colosseum látogatóinak száma az elmúlt évtizedben egymillióról évi hatmillióra emelkedett – számolt be a La Repubblica című olasz napilap.A korlátozás indokairól Anna Maria Moretti, az olasz műemlékvédelmi hatóság szóvivője azt mondta: szeretnék lehetővé tenni a turistáknak, hogy a Colosseumban eltöltött időt jobban élvezzék. A látogatók számának csökkentésével a balesetveszélyt is el akarják kerülni, az elmúlt napokban több kődarab is leomlott ugyanis a látogatók szeme láttára.

A felújítási munkálatok márciusban kezdődnek a Colosseumban, a három évig tartó projekt 25 millió euróba kerül. A restaurálás alatt a műemlék nyitva áll a turisták előtt, a munkálatok eredményeként pedig a látogatható terület 25 százalékkal lesz nagyobb.

A Vatikáni Múzeum és a firenzei Uffizi-képtár mellett a Colosseum Olaszország leglátogatottabb műemléke. (mti/hvg)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS