2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Látogatói rekord az Anne Frank Házban

2012. január 05. 12:36, utolsó frissítés: 12:36

Minden eddiginél több, körülbelül 1,1 millió látogató kereste fel tavaly az amszterdami Anne Frank Házat. A múzeumban tavaly összesen 1 104 233 látogatót regisztráltak, ez 50 ezerrel több, mint a 2010-es adat - közölte a múzeum szóvivője.

A látogatói rekord egyik oka, hogy meghosszabbították az Anne Frank Ház nyitva tartását. Emellett az is hozzájárult a sikerhez, hogy tavaly vezették be az internetes jegyvásárlást, az amszterdami múzeum látogatóinak 85 százaléka külföldről érkezik ugyanis – mondta a szóvivő.A német zsidó családból származó Anne Frank 1933-ban menekült el szüleivel Németországból Hollandiába. A család a náci megszállás idején egy amszterdami házban bújt meg.

A rejtekhelyet azonban 1944-ben árulás folytán felfedezték, a családot koncentrációs táborba hurcolták. A deportálást csak a családfő, Otto Frank élte túl. Anne Frank anyjával és nővérével együtt a bergen-belseni koncentrációs táborban halt meg, egy hónappal azelőtt, hogy az amerikai csapatok 1945-ben felszabadították volna a lágert. Történetét fennmaradt naplójából ismerhette meg a világ. A feljegyzéseket édesapja adta ki 1947-ben. (mti/hvg)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS