2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A brit Andrew Millert Costa Book-díjjal tüntették ki

2012. január 05. 12:39, utolsó frissítés: 12:39

A brit Andrew Millert a Costa Book irodalmi kitüntetésben részesítették a legjobb 2011-es regény kategóriában. Az író a Pure (Tiszta) című alkotásáért kapta a díjat.

Miller megelőzte Julian Barnes-t, akit a Man Booker-díjjal kárpótoltak a The Sense of an Ending (Egy vég értelme) című regényéért.

Az öt Costa Book-díjas közül három író most debütált. Az egyik Matthew Hollis, aki a legjobb életrajzi mű szekcióban nyert a Now All Roads Leads to France: The Last Years of Edward Thomas (Most minden út Franciaországba vezet: Edward Thomas utolsó évei) című regénnyel. Christie Watson a legjobb debütáló író lett a Tiny Sunbirds Far Away (Távolban pici napmadarak) című művével. Watson egyébként egy gyerekklinikán dolgozik mint ápolónő. Moira Young a gyerekkönyvéért részesült a Costa Book díjában, a könyv címe Blood Red Road (Vérpiros út). Carol Ann Duffy költőnő a vers kategóriában volt a legjobb, a The Bees (A méhek) című legújabb kötetéért díjazták.

A Costa Book díj mindig az előző évi könyvtermésből válogat Nagy-Britanniában és Írországban. Minden kategória nyertese 5.000 angol fontot kap. A rangos irodalmi elismerést 1971-ben alapították, 2006-ig Whitbread néven volt ismert. Az átnevezés annak köszönhető, hogy a főtámogató Whitbread Egyesület visszalépett, jelenleg a Costa Coffee a szponzor. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS