2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hugh Jackman magyar származású szabadulóművészt alakít a Broadway-en

2012. január 06. 11:25, utolsó frissítés: 11:25

Harry Houdini szerepében tér vissza a 2013-14-es évadban a Broadwayre Hugh Jackman - jelentették be a legendás mágusról a készülő musical producerei.

Hugh Jackman Harry Houdinit, a világhírű illuzionistát játssza a Broadway-en a 2013-14-es évadban. Mint a bejelentéssel kapcsolatban kiadott közleményében fogalmazott: gyermekkora óta elbűvölte Harry Houdini élete, és sok szempontból elmondható, hogy valójában egész életében erre a szerepre készült.A producerek szerdán elmondták: a musical szövegkönyvét az Oscar- és Emmy-díjas Aaron Sorkin (Az elnök emberei) írja. A magyar származású amerikai szabadulóművészről szóló darab zenéjét és dalait az Oscar- és Grammy-díjas Stephen Schwartz szerzi, a rendező pedig Jack O'Brien lesz. A musicalt várhatóan a 2013-14-es színházi évadban mutatják be.

A 43 éves ausztrál színész tavaly hatalmas sikert aratott a New York-i színházi negyedben egyszemélyes Hugh Jackman, Back on Broadway című műsorával. A bevételi rekordot döntő tízhetes előadássorozat a hét végén fejeződött be a Broadhurst Színházban. Csupán az utolsó héten több mint kétmillió dollárért váltottak rá jegyet a nézők, az összbevétel pedig csaknem 15 millió dollárra rúgott. (mti/hvg)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS