2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Taylor Swift a legjobban kereső zenész

2012. március 14. 10:49, utolsó frissítés: 11:54

A 22 éves énekesnő, Taylor Swift vezeti a legjobban kereső zenészek listáját, megelőzve a U2-t, Lady Gagát, és Adele-t is - derül ki a Billboard magazin éves összesítéséből.

A country-pop műfajban jeleskedő amerikai énekesnő-dalszerző, Taylor Swift mindössze 22 éves, mégis négy Grammy-díjat tudhat magáénak, most pedig első helyre került a Billboard magazin 40-es „money maker”-listáján : 2011-ben ő volt a legjobban kereső zenész. A lemezeladásokból, turnékból, fellépésekből és reklámszerződésekből - három albummal a háta mögött - Swift majdnem 36 millió dollárt keresett tavaly.Őt követi az ír rockzenekar, a U2 32 millió dollárral, mely elsősorban U2 360° elnevezésű turnéjuk bevételéből származik, amit világszerte több mint hétmillióan láttak. A harmadik helyen Kenny Chesney country-énekes, dalszövegíró áll, aki a harmadik helyet szerezte meg a Billboard listáján 29,8 millió dolláros bevételével.Lady Gaga a Billboard-listán csak a negyedik helyre került 25,4 millió dollára becsült bevételével. A Forbes magazin tíz legjobban kereső női sztárról készült listáján viszont - ami az adózatlan jövedelmeken alapult - Lady Gaga került az első helyre 90 millió dolláros vagyonával, megelőzve a 45 millió dollárt összeszedő Taylor Swiftet.

Adele, aki az idei Grammy-gálán hat díjat söpört be, 13,1 millió dolláros bevételével csak a tizedik helyet szerezte meg. A negyvenes lista utolsó helyén a Linkin Park végzett, körülbelül 5,2 millió dolláros bevételével. A 18 éves tinisztár, Justin Bieber a 35., Paul McCartney a 25., míg a karácsonyi lemezével az eladási listák élére ugró Michael Bublé a 20. helyre került. (hvg)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS