2022. január 26. szerdaVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Amy Winehouse apja könyvet írt az énekesnőről

2012. június 26. 13:45, utolsó frissítés: 13:45

Apja által írt életrajzi könyv jelenik meg a 11 hónapja elhunyt Amy Winehouse brit énekesnőről, a kötet az Egyesült Államokban már keddtől kapható. Mitch Winehouse könyvét a HarperCollins jelenteti meg az amerikai könyvpiacon. A kötetben a souldíva apja feleleveníti lánya gyerekkorát, majd viharokkal teli felnőtt éveit: nagy sikereit és botrányait. A kiadó szerint Amy Winehouse élete az énekesnő "legközelebbi tanácsadójának és legjobb barátjának" tollából elevenedik meg a lapokon, eddig nem látott fotók kíséretében.


Mitch Winehouse - a korábbi taxisofőr és dzsesszénekes - nem leplezi lánya problémáit sem, a 320 oldalas könyvben nyíltan ír az előadó kábítószer- és alkoholfüggőségéről, a "démonjaival folytatott harcáról". A HarperCollins szerint az Amy, My Daughter (Lányom, Amy) című könyv pontot tesz az énekesnőről folytatott vitákra.

Amy Winehouse üstökösszerű pályát futott be a zene világában, de függőségén csak ideig-óráig tudott felülkerekedni. Tavaly július végén holtan találták londoni lakásában, mindössze 27 éves volt.

Az apja által írt kötet Nagy-Britanniában július 5-én kerül boltokba, a bevételeket az énekesnő nevét viselő alapítvány kapja. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS