2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Justin Bieber még mindig tarol lemezeivel Amerikában

2012. június 28. 14:10, utolsó frissítés: 14:10

Rekordot döntött az amerikai zenepiacon Justin Bieber kanadai tinisztár Believe című stúdióalbuma a megjelenése utáni első héten: a lemez 374 ezer példányban kelt el.

A Billboard magazin a Nielsen piackutató Soundscan nevű szolgáltatása alapján közölte a hírt, megfejelve azzal, hogy Justin Bieber harmadik stúdiólemezének sikere azt jelenti, hogy a Believe az első helyen áll az albumlistán.A kanadai tinédzsernek ez már a negyedik olyan lemeze a My World 2.0, a Never Say Never: The Remoxes, valamint a karácsonyi dalokat tartalmazó Under the Misletoe után, amely a megjelenése utáni héten a legnagyobb példányszámban fogyott.

Hiába azonban a 374 ezer elkelt korong, Justin Bieber nyomába sem ér Adele idei rekordjának. A brit popcsillag 21 című lemezéből 730 ezer fogyott az Egyesült Államokban egy hét alatt, miután az énekesnő fellépett a legutóbbi Grammy-díjátadó gálán. Igaz, a 21 nem akkor jelent meg, már korábban kapható volt a boltokban.

A Bieber iránti rajongás nem áll meg Észak-Amerikában: az énekes legújabb lemeze többek közt Nagy-Britanniában és Spanyolországban is első az eladási listán. A tinisztár nemrég csaknem 200 ezer rajongó előtt lépett fel mexikóvárosi koncertjén. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS