2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az Osonó Színházműhely európai, thaiföldi és indiai turnéra készül

2012. július 03. 11:20, utolsó frissítés: 11:20

Az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadás stábja július 18-án indul európai útjára. Az egy hónap alatt összesen 8 országban (Magyarországon, Németországban, Franciaországban, Belgiumban, Dániában, Csehországban, Szlovákiában és Ausztriában) lesz látható az immár 118 alkalommal bemutatott előadás. Az előadás részt vesz a dániai VII. NEATA Nemzetközi Színházi Fesztiválon, valamint a belgiumi Estivades CIFTA 2012 Színházi Fesztiválon. Mindkét helyszínen az Osonó Kelet- és Közép Európát fogja képviselni, olyan országok mellett, mint Franciaország, Olaszország, Belgium, Monaco, Luxemburg és Amerikai Egyesült Államok.

 


Augusztus 21-túl újabb, egy hónapos thaiföldi turné következik. A Moradokmai Színházi Központ meghívására 15 helyszínes turnén mutatják be az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást. Legutóbb, áprilisban járt Thaiföldön az Osonó két tagja – Fazakas Misi és Mucha Oszkár -, akik a műhelyfoglalkozások vezetése mellett, a társulat turnéját is előkészítették. A díszletet ott helyben gyártják le, ahogy a kellékek nagy részét is. Az előadás egyik érdekessége az lesz, hogy négy thaiföldi színész is szerepet kap benne, így az ők történetei is beépülnek az előadásba. A Romániára vonatkozó, az előadásban megjelenő statisztikákat is thaiföldi adatok fogják felváltani. Az ilyen jellegű kulturális projekt a legelső kísérlete úgy az Osonónak, mint a thaiföldi társulatnak. A turnéról majd rendszeres rádióközvetítést hallgathatnak az érdeklődők.

A Fazakas Misi által, tavaly augusztusban rendezett Carnival c. thaiföldi közös produkció felújítására szeptember közepén kerül sor. A thaiföldi Moradokmai Színházi Központ és az Osonó Színházműhely tavaly nagy sikerrel játszott előadása szeptember végén és október elején egy indiai turnén vesz részt. Ebben az előadásban is együtt, egy színpadon játszanak ázsiai és európai színészek. Thaiföldön mindeddig erre még nem volt példa. A Moradokmai Színházi Központ vezetője, Chang Chandruang az előadás felújítása mellett döntött, mivel szerinte az előadás üzenete nagyon bátor, erős és jelenidejű. Az előadásban az öt thaiföldi színész mellett, osonós részről Mucha Oszkár és Daragics Bernadette vesz részt.
 
Augusztus 9-11. között Hamburgban, majd ezt követően, szeptember 21-23 között Rotterdamban lesz látható a Krétakör-Osonó koprodukció, A papnő. Az előadást mindkét helyszínen három alkalommal fogja bemutatni a csapat. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS