2021. november 27. szombatVirgil
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Zenei programok a sepsiszentgyörgyi Kulturális Nyílt Napokon

2013. március 20. 16:59, utolsó frissítés: 16:59

Március 23-án, szombaton 18 órától az unitárius templomban Offerus – Jazz in Church címmel lép fel a hazai jazzélet két oszlopos tagja: Mircea Tiberian (zongora) és Liviu Butoi (szaxofon), aki saját szerzemények mellett improvizációs darabokat ad elő. A két zenész több mint három évtizede játszik együtt, az országban és a határokon túl is számos koncertet adtak, két közös albumuk jelent meg.


Hána László neve is ismerős a sepsiszentgyörgyi zenekedvelők körében, március 23-án, szombaton délelőtt a Huhuu Alkotóházban gyerekeknek tart foglalkozást, 21 órától a felnőtteknek mutatja be a Világok ritmusa, ritmusok világa című előadását. Több égtáj ritmikai világát mutatja be különböző autentikus ütőhangszerek segítségével, így India, Arab, Perzsa, Indonézia, Afrika, Dél-Amerika ritmusait, de a mögöttük rejlő kultúrát is meg lehet ismerni.

Objektív okok miatt a péntek estére tervezett Tiberian-Butoi jam session elmarad, viszont a Hána előadást követően a Huhuuban örömzenélésre kerül sor, amelyen részt vesz Mircea Tiberian és Liviu Butoi is.

A sanzon, filmzene, musical és operett világát idézi fel a Szalonspicc március 21-én, csütörtökön 21 órától a Korzó Irish Pubban. Fellép: Pakot István (ének) és Lőfi Gellért (zongora).

Nyílt próbák a nyílt napokon

Március 21-én, csütörtökön 11:30–13:00 óra között a Cimborák Bábszínház az Új Stúdióban mutatja be, hogyan készült a Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek? c. előadás.

Március 21–22. között, csütörtökön és pénteken 10 és 14 óra között nyílt próba és Új Stúdió-túra a Háromszék Táncegyüttes vezetésével.

Március 21-én, csütörtökön 14-17 óra között csoportos idegenvezetésre kerül sor az Andrei Mureşanu Színház kulisszái mögött, színészek és műszaki munkatársak közreműködésével.

Március 23-án, szombaton 11 órától az M Studio Mozgásszínház és Fehér Ferenc budapesti rendező nyilvános próbát tart az Új Stúdióban.

Az előjegyzéses programokra jelentkezni a kultura@sepsi.ro e-mail címen, valamint a következő telefonszámokon lehet: 0267 312 000, 0754 548 142 (9–20 óra között). (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS