2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Osonó-drámatábor: a létezés luxusa

2013. augusztus 12. 12:13, utolsó frissítés: 12:13

A sepsiszentgyörgyi Osonó színházműhely augusztus 7. és 12. között szervezte meg nemzetközi drámatáborát, amelyben 26 erdélyi, illetve magyarországi fiatal vett részt, a Bethlen Gábor Alap támogatásával, valamint a kökösi Polgármesteri Hivatal és a Gábor Áron Általános Iskola partnerségével. Az egy héten át zajló szakmai program keretén belül a résztvevők számára két csoportban folytak a foglalkozások: a színház-szakmai csoport tagjai Fazakas Misi irányításával, míg a személyiségfejlesztő-önismereti csoportban résztvevők Mucha Oszkár vezetésével ismerkedhettek önmagukkal és a színházzal.


A napi két műhelyfoglalkozás mellett, az intenzív tábor minden reggele a kitartást erősítő tornával és a lelki-szellemi bemelegítőként szolgáló napindítóval indult, este pedig színházi előadások vetítésére és beszélgetésekre került sor. A tábor célja egy olyan helyzet megteremtése volt, amely a drámapedagógia és a színház eszközei által egy intenzív létezés, a kommunikáció, valamint a közös gondolkodás és alkotás megtapasztalására sarkallja a résztvevőket.

Az idei táborba nyolcan érkeztek Magyarországról, a táborlakók között voltak középiskolások, egyetemisták és felnőttek is. „Saját magamat is sikerült megismernem és sokkal tudatosabban tudok jelen lenni egy-egy helyzetben. A tábor egy fordulópont. Egy felkiáltójel” – írja Göttli Nóra, diák. „A hátunkon csorgó izzadság, a mellkasunkban dübörgő erő, a vádlinkba harapó görcs, az arcunkba fröccsenő víz, a balettpadlón izzadó talpunk nyoma, a figyelem sűrűsödése, a jelenlét vonszolása. Nem, nemcsak színház. A létezés luxusa” – írja a táborról Kipke Ágnes tanár. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS