2021. november 27. szombatVirgil
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Koppenhága lesz az Eurovíziós Dalfesztivál házigazdája 2014 májusában

2013. szeptember 02. 15:14, utolsó frissítés: 15:16

A dán fővárosban rendezik az 59. Eurovíziós Dalfesztivált (ESC) 2014 májusában. A dán közszolgálati média hétfőn jelentette be, hogy a három pályázó dán város közül Koppenhága lesz a helyszín.


Az Eurovíziós Dalfesztiválnak jövő tavasszal Koppenhágában a korábban hajógyári szigetként működő Refshaleöenen található B&W Hallerne elnevezésű ipari komplexum ad otthont. A verseny jelmondata a "Csatlakozz hozzánk!" lesz - adta közzé az ESC hivatalos honlapja az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) döntését.

"Koppenhágában teljes a kulturális sokszínűség, kiváló az infrastruktúra, elegendő a szállodai helyek száma. A helyszínen lehetőségünk lesz megvalósítani kreatív ambícióinkat: az egész környék átalakul egy eurovíziós szigetté, ahol a küldöttségek, az újságírók és a rajongók együtt lesznek" - mondta Pernille Gaardbo, a verseny főproducere.

Koppenhágában eddig kétszer rendeztek Eurovíziós Dalfesztivált, 1964-ben és 2001-ben. Szintén a dán főváros adott otthont az ESC 50. születésnapi rendezvényének 2005-ben. A jövő évi rendezésre két másik dán település, Horsens és Herning is pályázott.

A 2014. évi versenyt azért rendezheti Dánia, mert tavaly Malmőben - amelyet a csaknem 8 kilométer hosszú Öresund híd köt össze Koppenhágával - a dán Emmelie de Forest győzött Only Teardrops című dalával.


A jövő évi koppenhágai verseny elődöntői május 6-án és 8-án lesznek, a döntő 10-én. Az Eurovíziós Dalfesztivált évente 100-120 millió tévénéző követi figyelemmel. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS