2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Közösségi teret avatnak az Osonó Színházműhely huszadik születésnapján

2013. október 17. 08:32, utolsó frissítés: 08:32

A HúszÉvesAzOsonó rendezvénysorozat keretén belül, október 18-án, pénteken kerül sor a társulat székhelyének avató ünnepségére, amely 18 órától az „Ami nem tetszik!” témára meghirdetett fotó- és rövidfilmpályázat legjobb pályamunkáinak bemutatásával kezdődik. 19 órától az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást láthatják a nézők, majd este 9 órától sZempöl koncertre kerül sor.

A Park Szálló partnerségével létrejött Osonó Bázis egy olyan alternatív és közösségi tér, amelyben az Osonó előadásainak és koprodukcióinak bemutatásán túl, kiállítások, műhelymunkák és koncertek is helyet kapnak.

Az Osonó „Ami nem tetszik!” címmel július elején hirdette meg a rövidfilm- és fotópályázatot. A fotó kategóriába harminckét résztvevő 82 fényképpel nevezett be, a rövidfilmek esetében nyolc pályamunka érkezett a határidő lejártáig. A székhelyavató ünnepségen ezekből az alkotásokból láthatnak válogatást az érdeklődők, valamint sor kerül a díjazására is. A fénykép kategória győztese a debreceni Mostafa Mousa, aki az Otthon volt című alkotásával nyerte el a zsűri tetszését. A rövidfilmek esetében a marosvásárhelyi Máthé E. Endre-Botond Rendszer című alkotása került ki győztesnek.Az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadás már túl van a 225. bemutatáson. Eddig 16 ország 84 településén lépett fel vele a társulat. A sepsiszentgyörgyi évadnyitó előadásra a pénteki székhelyavató keretén belül kerül sor.

A rendezvényekre a belépés ingyenes. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS