2021. november 27. szombatVirgil
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Lehet, hogy jövőre újra összeáll az ABBA

2013. november 11. 08:30, utolsó frissítés: 08:30

Az ABBA egyik volt tagja felcsillantotta a reményt a rajongókban, hogy a legendás svéd popegyüttes jövőre újra összeáll abból az alkalomból, hogy 40 éve nyerték meg az Eurovíziós Dalfesztivált Waterloo című számukkal.


Agnetha Fältskog énekesnő a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapnak adott interjúban arról beszélt, hogy 2014 áprilisában lesz negyven éve annak, hogy az együttes megnyerte a brightoni Eurovíziós Dalfesztivált Waterloo című számával és ezzel elindult a világkarrier útján. Mint mondta, az évforduló megünneplésére különféle terveket szövögetnek, és ezek között van az is, hogy az egykori tagok újra együtt koncerteznének. Hangsúlyozta azonban, hogy még maga sem tudja, "mi sül ki a tervekből". Megjegyezte, hogy az utóbbi időben mintha közelednének egymáshoz az együttes egykori tagjai.

A 63 éves Agnetha Fältskog, aki már az ABBA megalakulása előtt sikeres énekesnő volt Svédországban, későbbi férjével, Björn Ulvaeus gitárossal és dalszerzővel, valamint a Benny Andersson - Anni-Frid Lyngstad párossal alapította meg 1972-ben a poptörténelem egyik legsikeresebb együttesét.

Az ABBA feloszlása óta Agnetha szabálytalan időközönként jelentkezett egy-egy szólóalbummal, amelyek rendszerint felkerültek a slágerlistákra. Legutóbb tavasszal jelent meg lemeze, az "A" elnevezésű albumot világszerte dicsérték a kritikák. November 22-én a boltokba kerül a lemez deluxe-kiadása is, amelyen szerepel majd az Agnetha: ABBA and After című dokumentumfilm is. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS