2021. november 27. szombatVirgil
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Eurovíziós Dalfesztivál: YouTube-on is lehet jelentkezni Németországban

2013. november 23. 11:12, utolsó frissítés: 11:12

A YouTube videomegosztó csatornára feltöltött dalokkal is jelentkezhetnek zenészek a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál német elődöntőjére. A szólóelőadók és zenekarok hétfő délutántól jelentkezhetnek a megmérettetésre saját szerzeményükkel vagy kedvenc daluk interpretálásával - közölte a Norddeutsche Rundfunk (NDR) pénteken.


Az internetes verseny után a legjobb youtube-os előadók februárban klubkoncert keretében mutatkozhatnak be Hamburgban. Aki továbbjut a következő körbe, az szerepelhet a márciusi élő televíziós műsorban, amelyben a nézők szavazatai döntik el, ki utazhat a dániai döntőre.

Az online előválogató részleteit Adel Tawil egyiptomi-tunéziai származású német zenész ismertette. "A verseny remek ugródeszka a fiatal tehetségek számára. A Youtube-on jelentkezett versenyzőkön kívül más művészek is részt vesznek az elődöntőn" - mondta el Tawil.

A 2013-ban a svédországi Malmőben tartott dalversenyt Emmelie de Forest dán énekesnő nyerte, így 2014. május 10-én Koppenhágában rendezik meg az Eurovíziós Dalfesztivált, amelyen a legfrissebb hírek szerint nem vesz részt Szerbia, mert az állami televíziónak nincs pénze arra, hogy a koppenhágai szerb részvétel költségeit biztosítsa. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS