2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Két díjat kapott az Osonó a marokkói nemzetközi színházfesztiválon

2015. április 12. 13:58, utolsó frissítés: 13:58

A Sidi Kacem-ben megrendezett fesztiválon a legjobb női mellékszereplő díját Daragics Bernadettenek, míg a legjobb csapatnak járó fesztiváldíjat a Fazakas Misi által rendezett mask@face.now című koprodukciónak ítélte oda a zsűri.

Az április 7- 12. között megrendezett fesztiválra 2 kontinens 8 országának 10 produkcióját válogatták be. Az Osonó előadása olyan országok társulatai mellett lépett fel mint Tunézia, Algéria, Palesztina, Líbia, Irak, Marokkó és Spanyolország. A zsűri elnöke, Dr. Nadil Elkounna palesztin rendező közösen értékelte a produkciókat Dr. Jamal Al-Shaiji-val, a kuvaiti Színházművészeti Egyetem dékánjával valamint Elmesskini Essghir professzorral, marokkói drámaíróval.

A következő tíz napban az előadás marokkói turnéjára kerül sor. A társulat Kenitrában, Casablancában, Mohammediában és Marrákesben mutatja be a személyes történetetekre, a kultúrák találkozására és a fiatalok életét meghatározó legjellemzőbb társadalmi kérdésekre épülő koprodukciót. A kenitrai előadásokra bejelentkeztek Románia és Magyarország marokkói diplomáciai képviselői is. (kozlemeny)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS