2024. július 22. hétfő
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Molnár Leventével készült film is versenyez Cannes-ban

2015. április 16. 13:48, utolsó frissítés: 14:07

Nemes Jeles László Saul fia című első játékfilmjemeghívást nyert a május 13. és 24. között megrendezésre kerülő 68. cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába - jelentette be csütörtökön Thierry Frémaux, a világ legjelentősebb filmes szemléjének művészeti igazgatója párizsi sajtótájékoztatóján. A filmben Molnár Levente kolozsvári színművész is szerepel.


A film 1944-ben, Auschwitzban játszódik, ahol egy társai testének elégetésével megbízott rab fia tetemét véli felismerni a hullák között.A versenyprogramba benevezett 1854 filmből egyelőre 16 versenyezhet az Arany Pálmáért, de a lista várhatóan még 3-4 filmmel bővül a következő hetekben. A magyar alkotás mellett többek között az Arany Pálma-díjas olasz Nanni Moretti (Mia Madre) és az amerikai Gus Van Sant (The Sea of Trees), valamint a francia Jacques Audiard (Erran) és a szintén olasz Matteo Garrone (Tale of Tales) kapott meghívást a legfontosabb programba.

Negyvenhat év után először ér ismét magyar rendezőt az a megtiszteltetés, hogy első játékfilmjével a cannes-i hivatalos versenyprogramban szerepelhet. Korábban Makk Károly Liliomfi (1955), Kósa Ferenc Tízezer nap (1967) és Sára Sándor Feldobott kő (1969) című alkotásával történt hasonló. (mti, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS