2023. március 26. vasárnapEmánuel
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kiderült, melyik a legnépszerűbb Agatha Christie-regény

2015. szeptember 02. 13:13, utolsó frissítés: 13:18

A Tíz kicsi néger a legnépszerűbb Agatha Christie-krimi egy közvélemény-kutatás szerint - írta a BBC News.


Az online felmérés alapján az először 1939-ben megjelent bűnügyi regény az olvasók 21 százalékának kedvence az írónő munkái közül. A második és harmadik helyet a Gyilkosság az Orient expresszen és Az Ackroyd-gyilkosság foglalja el a listán.

Christie rajongóit az írónő születésének közelgő 125. évfordulója alkalmából kérték fel arra, hogy válasszák ki legkedvesebb regényüket az életműből. A brit krimikirálynő 1890. szeptember 15-én született és 85 évesen hunyt el.A Tíz kicsi négerben Christie két kedvenc nyomozó hőse - Miss Marple és Hercule Poirot - közül egyik sem szerepel, de a művet világszerte több mint százmillió példányban adták el, így bevonult minden idők legnépszerűbb regényei közé.

A Christie hagyatékának gondozói által szervezett közvélemény-kutatásban, amelyben több mint 15 ezer válaszadó vett részt, 21 százalék szavazott a Tíz kicsi négerre. Az írónő unokája, Mathew Prichard szerint a krimi sikere a remekül bonyolított történetnek köszönhető, amely az első kiadás óta lenyűgözi és szórakoztatja a közönséget.

A regényből, amely egyike volt Christie kedvenceinek is, az írónő 1943-ban színpadi változatot is készített, a BBC pedig éppen most forgat belőle háromrészes minisorozatot. (mti)

Szerintetek melyik a legjobb? A szavazógépre természetesen nem fért volna fel az összes cím, így a top háromra, illetve a szerkesztőség kedvenceire lehet szavazni:

Neked melyik a kedvenced?

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS