2020. október 1. csütörtökMalvin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Emmyk: a Trónok harca tarolt, de történelmi pillanat is akadt

2015. szeptember 21. 08:33, utolsó frissítés: 08:38

A Trónok harca kapta meg a legrangosabb amerikai televíziós elismerést, az Emmy-díjat a legjobb drámasorozat kategóriában.

Game of Thrones Wins Outstanding Drama Series

Crowning Glory for Game of Thrones! With the Emmy for Outstanding Drama Series, Game of Thrones has won more #Emmys in a single year than any other show in history. Here's the reaction. #GameOfThrones #GoT #MostEmmysEver

Posted by Emmys / Television Academy on Sunday, September 20, 2015


A legjobb vígjátéksorozat kategóriája győztese Az alelnök (Veep) című, a Fehér Házban játszódó film lett a Los Angeles-i Microsoft teátrumban vasárnap este rendezett díjkiosztó gálán, amely házigazdája Andy Samberg komikus volt.

A drámasorozat legjobb színésze Jon Hamm, a Mad Men - Reklámőrültek sztárja lett, míg a nők között Viola Davis vitte el a tévés Oscarnak nevezett díjat a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? (How To Get Away With Murder) című sorozatban nyújtott alakításáért. A vígjátéksorozatok legjobb színésze Jeffrey Tambor volt a Transparentből, a legjobb színésznő pedig Julia Louis-Dreyfus, aki Az alelnökben játszik.

Viola Davis makes history tonight as the first black woman to win the Emmy for Outstanding Lead Actress in a Drama. #Emmys #Emmys2015 #ViolaDavis #HowToGetAwayWithMurder #makinghistory

Posted by Emmys / Television Academy on Sunday, September 20, 2015


Az ötödik évadánál tartó Trónok harca a tavalyi 19 jelölésnél az idén öttel többet szerzett, és tizenkét díjat vitt el különböző kategóriákban.

A legjobb drámasorozat mezőnyébe a Trónok harca mellett a jelöltek között volt még a Better Call Saul, a Downton Abbey, a Homeland: A belső ellenség, a Kártyavár (House of Cards), a Mad Men - Reklámőrültek és az Orange Is The New Black.

A vígjátékszériáknál a fehér házi sorozaton kívül a Louie, a Modern család, a Városfejlesztési osztály, a Szilícium-völgy, a Transparent, az Unbreakable Kimmy Smith szerepelt jelöltként. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS