2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fesztiváldíjat kapott az Osonó Franciaországban

2015. október 13. 08:49, utolsó frissítés: 08:49

Díjat kapott az Osonó színházműhely a franciaországi Saint-Louisben megrendezett fesztiválon. A 11 tagú svájci, belgiumi és franciaországi színházi szakemberekből álló zsűri díjazta a Fazakas Misi által rendezett Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást. A 21 előadásból három produkció érdemelte ki a fesztiváldíjat, az Osonó dokumentarista előadása mellett egy svájci és egy francia csapat alkotása is díjat kapott.

"Művészileg erős, élő és csodálatos előadást láttam. Erős és mély volt a téma, de a forma is, ahogyan mindezt átadták. Svájcban és a frankofón országokban elveszítettük ezt az expresszionista stílust, színházi formát. Művészi és pszichológiai sokk volt egyszerre, így vált számomra a fesztivál legjobb előadásává" - mondta a díjkiosztó után Claudine Berthet, svájci zsűritag.
Jacques Puech
fesztiváligazgató úgy vélte, az érzelmeket megmozgató őszintesége és a fiatalos energiája miatt esztétikai, politikai és emberi sokk volt az előadás. "Szokatlan színházi formát láttunk, amely felébresztett bennünket, egy olyan társadalmi képet bemutatva, amely mindannyiunkat személyesen megérintett" - mondta.

André Leroy
francia rendező a színészi játékot külön méltatta. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS