2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elnézést kérnek az új Tarantino filmet kiszivárogtató hackerek

2016. január 05. 16:23, utolsó frissítés: 16:23

Quentin Tarantino új filmje, az Aljas nyolcas (Hateful Eight) teljes, jó minőségű változata került fel az internetre a 2015. december 25-re tervezett bemutató előtt, miután a film megtekintő példányát elküldték az Oscaron szavazó akadémiai tagoknak és más díjátadók zsűrijének.

A filmet feltöltő kalózcsoport, a Hive-CM8, most elnézést kér az általuk okozott kellemetlenségért, viszont úgy gondolják, segítettek a bevételek növelésében.„Valójában úgy gondoljuk, hogy ez egy olyan újfajta médiafelhajtást keltett, ami inkább jelen van a hírekben, a rádióban és az újságokban, mint a Csillagok háborúja, nulla promóciós költséggel.”

A The Hollywood Reporterben megjelent közleményből kiderül, a Hive-CM8 nem hackelés útján jutott a másolathoz, hanem az utcán vásárolta azt meg. A kalózcsoport további filmeket készült még kiszivárogtatni, most azonban azt nyilatkozták, „úgy gondolják, már így is eleget tettek”, így nem fognak elmenni a tervezett negyven film feltöltéséig.

Az utóbbi évtizedben jellemző, hogy az Oscar-jelölt filmek még a bemutató előtt kiszivárognak, aminek az lehet az oka, hogy az akadémia tagjai digitális másolatokat kapnak a jelölésre esélyes filmekről. Az Aljas nyolcasnak az a piája szivárgott ki, amelyet az Alcon Entertainment társ-vezérigazgatója, Andrew Kosove címére küldtek. Kosove állítása szerint hozzá nem jutott el a felvétel, így valószínűleg szállítás során kerülhetett illetéktelen kezekbe.

A Hive-CM8 teljes nyilatkozata itt olvasható.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS