2021. november 27. szombatVirgil
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megnyerte a Golden Globe-ot a Saul fia

2016. január 11. 05:07, utolsó frissítés: 06:45

Megnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díjat a Saul fia. Nemes Jeles László rendező holokausztdrámája az első magyar alkotás, amely elnyerte a Hollywoodban akkreditált újságírók szervezetének elismerését.
A díjat Helen Mirren és Gerard Butler adták át, és Röhrig Géza és Nemes Jeles együtt mentek érte a színpadra. A díjat átvéve Nemes Jeles László köszönetet mondott a stábnak, a producereknek, a Magyar Nemzeti Filmalapnak és a film amerikai forgalmazójának. "A holokauszt hosszú ideig absztrakció volt, számomra azonban inkább egy emberi arc. Ne felejtsük el ezt az arcot" - fogalmazott.

A filmben Molnár Levente kolozsvári színész is játszik.

And here we go! Thank you all! #Saulfia #SonofSaul #GoldenGlobeswww.leventemolnar.eu

Posted by Levente Molnár on Sunday, January 10, 2016


A Saul fia a Mustang című francia, az El Club című chilei, a Legújabb testamentum című belga-francia-luxemburgi és a Miekkailija című finn-német-észt filmmel volt versenyben.A Saul fiát a 2015-ös Cannes-i Fesztiválon mutatták be, ahol elnyerte a zsűri nagydíját és a FIPRESCI-díjat is. Ezzel el is indult a nemzetközi siker útján, számos fesztiválmeghívást kapott, és több mint 50 országban forgalmazták. A legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjáért is versenyben van, a rövidlistára már felkerült. Az Oscar-jelölteket január 14-én hozzák nyilvánosságra.
(mti, index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS