2021. október 24. vasárnapSalamon
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megvan a Szent György Napok új logója

2016. március 09. 18:26, utolsó frissítés: 18:30

Szerdai sajtótájékoztatójukon a Szent György Napok szervezői bemutatták az esemény új logóját, illetve az április 16-24. között megszervezett rendezvény programjairól is beszéltek.


7 év után leváltják Süsüt

„Egy klasszikusabb, de ugyanakkor minimalista logótervre vártunk javaslatokat, amelyek városunk védőszentjének legendáját értelmezik. A versenybe 31 dizájner, magyarok és románok egyaránt, 40 tervvel neveztek be, nem csak az országból, hanem Magyarországról és Angliából is. Nagyon erős volt a mezőny, így a döntés sem volt könnyű, több karakteres, sajátos logótervet is kaptunk, és gondolkodunk azon, a város arculatába miként tudnánk azokat úgy beépíteni, hogy a befektetett kreatív energia ne vesszen el” – mondta Barta Mónika, a Városimázs Iroda vezetője, aki arról is beszélt, hogy az idén 25. alkalommal megszervezett rendezvénysorozat logójában visszatérnek sárkányölő Szent György lovag alakjához.
„Egy tipografikus megközelítést próbáltam belevinni, ebből adódik az „S” betű, amely magyarul, románul és angolul is kezdőbetűje a szent szónak. A betű farka a sárkány teste, amely egybeolvad felül Szent György testével. Lényeges különbség azonban a dárda, amelyen áthalad a lovag, de megállítja a sárkányt, és ennek egy nagyon erős szimbolikus üzenete van” – magyarázta a kézdivásárhelyi születésű, de Angliában élő Fésüs Tamást, a pályázat győztese.„Űrzongorával” nyitják az eseményt

Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc díjas zongoraművész az április 16-án, 19 órától a Krisztus Király templomban sorra kerülő koncertjével kezdődik majd az 2016-os Szent György Napok. Idén is két részre oszlik a rendezvénysorozat, szombattól (április 16.) csütörtökig (április 21.) tart a kulturális hét, péntektől (április 22.) vasárnapig (április 24.) pedig az igazi fesztivál, amikor három nap és három éjjel áll a bál.

„A városunkba visszatérő Bogányi Gergely ezúttal a maga által kifejlesztett, 18 ezer komponensből álló, karbon-kompozit rezonáns hangszerével jön, amely – szakemberek szerint – a legtisztább hangzást adja” - nyilatkozta Sztakics Éva alpolgármester a sajtóban már csak „űrzongorának” nevezett hangszerről. Sztakics elmondása szerint tíz év kutatás után, 600 ezer euróból készítette el a három konstruktőr (Bolega Attila főkonstruktőr, Üveges Péter Attila főtervező, Cs. Nagy József zenetechnikus) a hangszert. A nyitókoncertre a legdrágább a jegy 40 lej lesz, a többi belépő ára pedig 15 és 35 lej között váltakozik.Tischler Ferenc alpolgármester pedig arról beszélt, hogy várják azoknak a helyi óvodás és iskolás csoportoknak a jelentkezését, aki meg szeretnék mutatni tehetségüket a közönségnek. A Szent György Téren egy Közösségi színpadon biztosítanak lehetőséget, természetesen ingyenesen. A Városimázs Irodában jelentkezhetnek a csoportvezetők. Ugyanakkora lehet még jelentkezni a Mesterségek Nagyvásárára is, amelyet a Gróf Mikó Imre utcában tartanak és a Szent György-napi Kézművesvásárra is, amelyre korábbi helyén, a Székely Nemzeti Múzeum előtt lesz. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS