2020. október 1. csütörtökMalvin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Összeállt a Filmtettfeszt versenyprogramja

2016. szeptember 02. 09:14, utolsó frissítés: 09:14

A Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle idén másodszor hirdette meg erdélyi kisjátékfilmes versenyét. A versenybe került rövidfilmek között van lírai kosztümös dráma, feszült krimi, kísérleti animáció, de a filmekből nem hiányoznak a kedves gyerekkalandok és az egyetemista hétköznapok sem.

Az idén beválogatott filmek a következők:

- Bende Attila: Infinity Cycles, 1'
- Dragu Erika: Fejvadász, 15'
- Groșan Cristina: Éjszakai festés, 17'
- Kovács Katalin: Igazság vagy merészség, 18'
- Nagy Anita Noémi: Köztünk marad, 9'
- Püsök Botond: Kendeffy, 12'
- Skovrán Tünde: Csiga-biga, 8'
- Szőcs Petra: Csoszogj úgy, 14'

A rövidfilmeket a fesztivál minden helyszínén műsorra tűzik. A fődíj idén is egymillió forint az NMHH Médiatanácsának felajánlásával, a közönségdíjas film rendezője pedig 1000 lej jutalomban részesül, amelyet a Nobila Casa ajánlott fel.

Tavaly a fődíjat megosztva nyerte a Romanian Sunrise című élőszereplős, valamint Mese című animációs film, a közönségdíjat is az előbbi film vitte el.A Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle 16. kiadása 2016. október 5. és 9. között zajlik Kolozsváron és 11 másik erdélyi városban: Nagyvárad, Székelyudvarhely, Nagyszeben, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna, Beszterce, Zilah, Arad – illetve idén először Szatmár is otthont ad a vetítéseknek.A fesztiválon műsorra tűzött tíz nagyjátékfilm közül hármat – Ernelláék Farkaséknál (r. Hajdu Szabolcs), Veszettek (r. Goda Kriszta), Gondolj rám (r. Kern András) – romániai premierben vetítenek, de itt lesz a Karlovy Varyban bemutatott Szerdai gyerek (r. Horváth Lili), az Erdélyben forgatott Víkend (r. Mátyássy Áron) vagy Fekete Ibolya bájos családregénye, az Anyám és más futóbolondok a családból is. Az egészestés játékfilmeken kívül többszörösen díjazott dokumentumfilmek, rövidfilmek várják a vetítésekre a filmrajongókat, a tanulni vágyók műhelymunkán vehetnek részt, és idén sem marad el a gyerekprogram.A belépés ingyenes a 16. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle összes helyszínén, minden vetítésre és kísérőrendezvényre. Részletes program hamarosan a filmtettfeszt.ro oldalon. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS